Menu
nyansatte

Atkins vokser videre

Atkins Norge fortsetter å vokse. Her kan du bli litt bedre kjent med fem av de nye medarbeidere som har sluttet seg til selskapet i løpet av året. Med stor variasjon i alder, erfaringsbakgrunn og spesialfelt, sørger de for at organisasjonen styrkes på bred front.

Magne Ødegaard Tysdahl kommer rett fra skolebenken ved NTNU i Trondheim, der han i juni leverte sin masteroppgave i industriell økonomi. 27-åringen fra Bærum er glad i toppturer og har en lidenskap for elektronisk musikk – med mange reiser til internasjonale electronica-festivaler bak seg. Nå blir han en del av analyseteamet i i Atkins

– Analyse av data og kvantifisering av risiko er mitt spesialfelt, og jeg gleder meg til å komme i gang. Muligheten til å bidra på store og viktige prosjekter for det norske samfunnet var noe av det som tiltrakk meg. Jeg er foreløpig observatør på en usikkerhetsanalyse for Forsvarsbygg, og trives veldig godt så langt. Folk er både flinke og lette å bli kjent med.

I den andre enden av erfaringsskalaen finner vi Jørgen Hals, som har jobbet til sammen 16 år i det som nå heter Skanska. Han har også erfaring fra Gunnar M. Bakke, AF gruppen og PEAB, og har vært innom oljebransjen hos GE Oil and Gas. De siste årene har 55-åringen hatt lederstillinger – nå ser han frem til å jobbe mer direkte inn i prosjekter.

– Det er noe av årsaken til at Atkins fristet. Jeg ønsker å komme tilbake til det faglige, og få brukt erfaringen jeg har opparbeidet i prosjekter – forhåpentlig til glede for både Atkins og kundene. Det tror jeg blir veldig spennende.

Trebarnsfaren, som kommer fra Oslo og bor i Voksenlia, er over middels sporty og med på det meste av friluftsaktiviteter – uansett om det er til skogs, til sjøs eller til fjells.

– Jeg føler meg veldig godt mottatt av åpne og aktivt inkluderende mennesker. Nå er jeg i gang med mitt første spennende oppdrag for Oslo Bymiljøetat, i prosjektet der målet er å gjøre Oslo til Europas reneste by.

Tove Godejord er sivilingeniør fra NTH, og startet i Atkins 1. august etter 20 års prosjektledererfaring fra Statsbygg, de siste elleve årene som innleid konsulent hos Undervisningsbygg. Trebarnsmoren bor i Drammen, og i tillegg til å drive med golf, jogging og langrenn har hun akkurat tatt MC-lappen og er på utkikk etter motorsykkel. I Atkins har hun blitt godt mottatt.

– Jeg hadde hørt at Atkins jobber med Lean-metodikk, og det hadde jeg veldig lyst til å lære meg. Her har jeg opplevd et positivt miljø, med mye solid fagkunnskap. Det ser veldig bra ut. Foreløpig er jeg utleid til Undervisningsbygg for å ferdigstille prosjektet Haugen skole som jeg allerede var involvert i. Deretter ser jeg frem til nye spennende utfordringer.

Andreas Glad Skarstein startet i Atkins 1. august, men er et kjent ansikt for mange tidligere Terramarere. Han var nemlig ansatt i selskapet fra 2009 til 2011, før han satte kursen nordover til Lofoten, der han har jobbet i Kystverkets byggherreavdeling. 35-åringen fra Oslo har toppturer på ski og fjellklatring som sine store interesser – noe han fikk rikelig anledning til å dyrke i nord.

– Det var en spennende tid, men nå vil jeg ha muligheten til å jobbe med ulike spennende prosjekter innenfor mine spesialfelt bygg, anlegg og prosjektledelse. Å være konsulent gir store valgmuligheter og variasjon, og det er noe jeg trives med. Jeg er også interessert i å jobbe i utlandet, og er spent på de internasjonale mulighetene det gir at vi er blitt en del av Atkins.

– Jeg trivdes veldig godt da jeg var her sist, og kjenner mange av de ansatte. Nå er jeg i gang som deltaker i prosjektgruppa som jobber for Bymiljøetaen i Oslo med designkonkurranse for Trygve Lies plass på Furuset.

Ørjan Ringstad Kristiansen begynte i Terramar i januar, og fikk dermed være med på siste del av fusjonsprosessen med Atkins. Steinkjerbyggen er utdannet byggingeniør fra Høgskolen i Trondheim og har master i prosjektledelse fra NTNU. I tillegg studerte han ved Edinburgh Napier University, før han jobbet et år som junior prosjektleder hos COWI i Trondheim.

– Jeg søkte nye utfordringer, og utvalget var begrenset i Trondheim. Så kom jeg litt tilfeldig over Terramar, og da jeg undersøkte nærmere, fremsto selskapet som midt i blinken for en med min bakgrunn. Da var jeg klar for å flytte sørover.

Våren har han og samboeren brukt til boligjakt, og de er nå på plass på Vækerø. Jakt har det blitt i høst også – denne gang på skogsfugl og rype. I tillegg er klatring en stor lidenskap for 30-åringen, som har fått svært varierte utfordringer det første året på Lysaker.

– Jeg er med på å planlegge ombygging av en smelteovn for Elkem og det som skal bli en skatehall for Oslo kommune. Så jobber jeg på en stor kvalitetssikringsjobb i forbindelse med fremtidig nedstengning av de to atomreaktorene i Norge. Jeg har vanskelig for å se for meg et annet sted der du kan få så varierte utfordringer. Så jeg trives veldig bra – sammen med utrolig flinke og trivelige kolleger.