Menu
holmenkollen-960x300

Holmenkollen

 Oslo kommune: Holmenkollen Nasjonalanlegg

Atkins hadde flere sentrale roller i utbyggingsprosjektet Holmenkollen Nasjonalanlegg etter starten i 2007, herunder det overordnede ansvaret som prosjektsjef for byggherre Oslo kommune i perioden 2008-2011. Tross turbulens underveis, var prosjektet omgitt av høyt engasjement og stor positiv interesse fra politikere, media, idrettsutøvere og nordmenn flest.

Hele anlegget med Holmenkollbakken, Midstubakken, skiarena og langrennsløyper stod ferdig til VM i nordiske grener i 2011. Etter et meget vellykket VM i februar/mars dette året ble anlegget karakterisert som «verdens flotteste skianlegg» av sportsjef for hopplandslaget, Clas Brede Bråthen. «Vi har sett fantastiske anlegg i arenaområdet i Kollen», uttalte FIS-president Gianfranco Kasper.

I forkant av VM i skiskyting 2016 har byggherre Oslo kommune gjennomført et nytt byggeprosjekt, Holmenkollen utbygging 2016. Dette prosjektet omfattet en rekke nye tiltak, herunder arbeidsmiljøvennlige smøreboder, toaletter for publikum, og tilbygg til arrangementshuset for arrangementsstab, media, leger, antidoping og internasjonale representanter. Det er også bygd nytt driftsbygg for tråkkemaskiner og driftspersonale. Atkins har ledet prosjektet for byggherre, fra oppstart av forprosjektet i september 2013 til overlevering høsten 2015. Prosjektet er gjennomført i henhold til plan.