Menu
sentrum-960x300

Nytt Nittedal sentrum

Et nytt sentrum har lenge vært en drøm for innbyggerne i Nittedal. Nå skal Atkins være med på å gjøre drømmen til virkelighet, og ser frem til oppdraget.

 

– Nå er vi i gang! Dette er en merkedag for Nittedal, en dag vi har jobbet lenge for. Tiden fremover vil vise hva slags tettsted vi vil få i Nittedal sentrum. Vi skal ta tak i innspillene fra bygdefolk, lag og foreninger, og håper alle drømmene – og litt til – blir oppfylte, sa ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) i forbindelse med den høytidelige kontraktsinngåelsen utenfor kommunehuset 17. juni.

Leveransebasert oppdrag

Atkins har fått oppdraget med å lede planleggingen og gjennomføringen av utviklingsprosjektet Rådhuskvartalet i nye Nittedal sentrum. Målet er å skape et helt nytt sentrumsområde, som vil forene de ulike delene av tettstedet. I rådhuskvartalet planlegges både kulturhus, kirke, næringsarealer, bibliotek, parkering og torgområde.

– Det er en stor ære for oss å få være med på å utvikle Nittedal. For oss er dette et meget spennende prosjekt, ikke minst siden det er et leveransebasert oppdrag, der vi har ansvaret for hele prosjektet allerede fra oppstarten av prosessen. Vi ser frem til et nært og godt samarbeid med både kommunen og entreprenøren som etter hvert vil komme med på laget, sier prosjektleder Stian Ilebrekke i Atkins.

Tøff konkurranse

I følge Nittedal-rådmann Bitten Sveri var det en tøff anbudsrunde som endte med at Atkins ble valgt som prosjektpartner:

– Rådhuskvartalet er et omfattende prosjekt, og vi følte behov for å knytte til oss et eksternt miljø med kapasitet og kompetanse til å hjelpe oss gjennom hele prosessen. Vi fikk inn flere gode tilbud, og det ble et luksusproblem å velge blant dem, men Atkins var blant dem som skilte seg ut. Nå har de fått oppdraget å lose oss gjennom denne utfordrende og krevende oppgaven, og jeg gleder meg veldig til samarbeidet.

Grunnstein i 2014

I første omgang gjelder avtalen planleggingsfasen av Rådhuskvartalet, der det fortsatt gjenstår å få på plass en del finansiering og flere samarbeidspartnere. Atkins har også opsjon på å lede den videre prosessen, helt fram til bygging og garantiperiode. Målet er at grunnsteinen skal være i jorda i løpet av 2014.

– Nå setter vi i gang med å legge opp en robust prosjektstrategi som gir oss muligheten til å styre prosjektet godt i havn, forklarer Ilebrekke, som får med seg en ekstra utfordring fra ordfører Thorkildsen på veien:

– Rådhuskvartalet skal bidra til å stoppe handelslekkasjen inn til Oslo, og skape de gode arenaene der folk kan møtes. I tillegg ble Nittedal kåret til «Romerikes vakreste tettsted» av Romerikes Blad både i 2001 og 2011. Vi håper jo Atkins kan hjelpe oss til å vinne igjen ved neste kåring i 2021, smiler ordføreren.