Menu
MG_9694c-sparkle-960x300

Pangstart for nye Atkinsere

Atkins styrker kompetansen både innen prosjektledelse og analyse. Og de to nyansatte har allerede blitt godt kjent med sine nye kolleger.

 

– Jeg startet samme dag som Atkins reiste til Portugal for å markere 25-årsjubileet. Siden de fleste ansatte tilbringer det meste av tiden ute hos kunder, var det en skikkelig «flying start» å få muligheten til å møte alle samtidig, forteller Erlend Krog.

– Når vi er spredt for alle vinder blir det utfordrende å vite hvem alle er, så dette var en fantastisk mulighet til å bli kjent med alle i selskapet. Turen bekreftet mitt inntrykk av at Atkins tar det å bygge et godt miljø for de ansatte på alvor, supplerer Ole Christian Skredsvig.

Savnet konsulentrollen 
Skredsvig er utdannet sivilingeniør fra NTH i 1989, og har arbeidet innenfor Telenors mobilvirksomhet det meste av tiden siden. Dette har gitt ham bred erfaringsbakgrunn innen IT og telekommunikasjon, den første perioden som system- og produktspesialist og de siste tolv årene som prosjekt- og linjeleder.

– Jeg har også vært konsulent og prosjektleder i Teleplan i perioden 2004-2007, og kjente nå at jeg savnet konsulentrollen. Siden flere tidligere kolleger jobber i Atkins og har skrytt hemningsløst av det gode miljøet, ble det et naturlig valg, konstaterer han.

Rett ut i oppdrag
47-åringen bor på Bekkestua i Bærum, og tobarnsfaren bruker mye av fritiden til å være trener og lagleder innen ski, fotball og bandy. Han er også en ihuga sykkelentusiast som sykler til jobb året rundt. Nå ser han frem til nye utfordringer i Atkins:

– Jeg gleder meg til å lære noe nytt og utvikle meg videre innen prosjektlederfaget. Allerede fjerde dag i Atkins gikk jeg rett ut i oppdrag for Jernbaneverket, der jeg leder et prosjekt som skal utrede overgangen til neste generasjon togradiosystem. Det blir spennende og jeg gleder meg veldig til fortsettelsen.

Matematikk som spesialfelt 
Hans nye kollega Erlend Krog har en litt annen bakgrunn. 27-åringen fra Rodeløkka i Oslo har master i teoretisk fysikk fra universitetet i Oslo, med matematikk som spesialfelt.

– God matematisk forståelse gir bred kompetanse. De siste årene har jeg jobbet mye med abstrakt matematikk, men jeg har også erfaring med anvendt matematikk, der matematikken brukes innen eksempelvis statistikk. Dette er relevant i Atkins’ tjenester knyttet til blant annet usikkerhetsanalyser, sier Krog.

Kjapp prosess 
Den tidligere aktive 800-meterløperen har gitar, piano og trylling blant sine hobbyer. I likhet med Skredsvig har han fått Atkins anbefalt – i dette tilfellet fra en tidligere studiekamerat som tipset om behovet for en ny analytiker.

– Etter at jeg sendte inn CV gikk det slag i slag: Intervjuer tirsdag, kontraktsforhandlinger onsdag og første arbeidsdag torsdag. Jobben virker spennende, med variert arbeidshverdag og forskjellige typer prosjekter. Siden jeg er opptatt av de pedagogiske aspektene ved matematikk ser jeg frem til å hjelpe kunder ved å formidle statistikk og risiko på en enkel og god måte, avslutter Krog.

Vi liker å holde høyt tempo i prosessene våre, smiler May Lysvik – HR-ansvarlig i Atkins. Når vi møter entusiastiske, faglig dyktige kandidater med godt humør og glimt i øyet bestemmer vi oss raskt, men beslutningene er alltid veloverveide og skal være til beste for våre kunder, avslutter hun.