Menu
tema_2015_1_6

Styrker stallen med seks nye medarbeidere

Seks nye medarbeidere har inntatt lokalene på Lysaker siden sist. To av dem kommer fra det tidligere Atkins Norge-kontoret, mens de fire andre er hentet inn for å styrke selskapet på andre sentrale områder.

Mette Husøy har bakgrunn som prosjektleder for flere store IT- og telekomprosjekter. Som ansatt i Nokia Siemens jobbet hun blant annet med Nødnett-prosjektet, og senere har hun hatt prosjektansvar i Nav. Mette er sunnmøring, bor på Kampen, og på fritida liker hun å reise – gjerne til fjells.

– Jeg hadde veldig lyst til å prøve meg som konsulent, og liker det sterke fokuset på prosjektledelse. Det er den siden av bordet jeg har lyst til å sitte på, så selskapsprofilen passer meg godt. Her er mange hyggelige og energiske mennesker, og veldig bra samarbeidsånd. Jeg tror fusjonen med Atkins vil gi mange positive muligheter, og ser frem til å ta fatt på spennende prosjekter.

Vala Bjørnsson har vokst opp i Kristiansand og bor nå i Oslo. Hun har IKT-bakgrunn, 15 års erfaring som prosjektleder, og har ledet flere store IKT-prosjekter innen bygg, utvikling og spesielt infrastruktur, for både private og offentlige kunder. Hun beskriver seg selv som en «foodie», siden hun liker å spise godt, samt å kokkelere og leke seg på kjøkkenet. Hun trives også på fjellet og på reise.

– Den faglige kompetansen, alle de hyggelige og sosiale menneskene, samt spennende roller i store kundeprosjekter gjorde at jeg fikk lyst til å være en del av selskapet. Mitt inntrykk er at Terramar og Atkins har valgt hverandre fordi kultur, verdier og det menneskelige fokuset samsvarer godt. Som ansatt vil det gi noen fordeler å være en del av en større organisasjon, med blant annet større tilgang på IP, og muligheten til å delta i prosjekter i utlandet.

Trine Holst er selskapets nye controller, med 20 års erfaring fra blant annet Telenor. Hun startet i sin nye jobb 2. mars, og fikk straks nok å gjøre med å tilpasse systemer til Atkins-maler. Når det er på plass vil hun jobbe med controlling, rapportering og prosjektoppfølging på økonomisiden. Trine kommer fra Bærum og bor i Oslo, der fritida fylles med hagearbeid og oppussingsprosjekter. Hun trives allerede som plommen i egget.

– Det er en kjempegjeng. Jeg har sjelden blitt så fantastisk mottatt i en ny jobb. Nå ser jeg frem til å kunne dele kunnskap og best practice på tvers av landene, slik at vi får full utnyttelse av alle systemene. Det tror jeg blir gull! Alt som kan systematiseres er strålende!

Øystein Lundem har jobbet 15 år innenfor telekom, på produkt-, markeds- og forretningsutviklingssiden. Etter fem års arbeid med solkraftanlegg, begynte han i sin nye jobb rett etter påske. Den ivrige mosjonisten – som har fullført Marcialonga 7-8 ganger – er opprinnelig fra Hønefoss og bor på Haslum sammen med kona Berta Omtveit som har jobbet fire år i Terramar allerede. Nå følger husbond etter.

– Jeg håper å få komme inn i de store infrastrukturprosjektene. Selskapet har mange spennende oppdrag, og jeg opplever det som et kompetent og interessant fagmiljø. Jeg tror det vil være en stor styrke for selskapet at vi nå får større muskler og kan spille på all den kompetansen som finnes i Atkins-systemet.

Fra det tidligere Atkins Norge-kontoret kommer to nye medarbeidere med spesialkompetanse på samferdsel. Geir Rismyhr har jobbet ett år i Atkins, etter mange år som linjeleder hos blant annet Hafslund, Infratek, Jernbaneverket og Sporveien. Nå er han i gang med hovedplan for Jaren stasjon, og driftskonsept for Bergen Lufthavn Flesland. Geir er født og oppvokst på Lillestrøm, og bor nå på Strømmen. Selv om det er et stykke derfra til Lysaker planlegger den ivrige syklisten å tråkke de 27 kilometerne til jobb så ofte han kan.

–Jeg har blitt godt mottatt, og opplever at det er et åpent og sosialt miljø, der man har god dialog med kundene sine. Atkins-miljøene i Sverige og Danmark er mer teknisk orienterte, og den kompetansen som tilføres nå er med på å utfylle bildet, slik at vi får et mer helhetlig tjenestespekter i Skandinavia.

Også Håvard Ski kommer fra Atkins Norge, der han har jobbet i fire år som Prosjektleder Bane. Han kommer fra Kolbotn og bor i Asker, der mye av fritida går med til å følge opp idrettsaktivitetene til sine tre sønner, samtidig som det blir tid til noen turer langs sjøen med fiskestanga. Samferdsel blir et viktig område også i fortsettelsen. Foreløpig handler det om å følge opp prosjekter Atkins allerede jobbet med her til lands.

– Atkins og Terramar har levert litt ulike typer oppdrag i Norge, så det blir spennende å finne ut hvordan vi skal løse oppgaver i fellesskap, og levere gode produkter sammen. Det vil nok gi noen utfordringer å få alt på plass, men vi behøver ikke finne opp hjulet på nytt. Terramar består av veldig mange flinke mennesker, så dette har jeg tro på.

HR-sjef May Lysvik ønsker alle de nye medarbeiderne velkommen, og ser frem til et spennende første år under Atkins-paraplyen.

– På en måte er jo alle vi i Norge nyansatte nå, med 18 000 nye kolleger over hele verden. Det tror jeg blir både utfordrende og morsomt, og jeg er overbevist om at dette vil gi et løft både for oss som jobber her og for kundene våre. Tenk bare på all den nye kompetansen vi nå kan tilby våre kunder og våre medarbeidere!