Logo Atkins Global

I Telenor Norge utgjør forhandlerne med store butikkjeder som Elkjøp, Expert, Spaceworld med flere, den viktigste salgskanalen utenom direkte salg gjennom kundeservice og internett. I butikkene har selgerne tilgang rett inn i Telenors bestillingssystemer, og det er derfor kritisk for et trygt salg at sikkerheten er ivaretatt.

I Colossus-prosjektet valgte Telenor å implementere en sikkerhetsløsning basert på PKI-teknologi (Public Key Infrastructure). Dette er en løsning som muliggjør sikker tilgangskontroll og sikker (kryptert) kommunikasjon over en usikker forbindelse – som for eksempel over internett.

Gjennom PKI-teknologien blir det installert et digitalt sertifikat hos butikken. Virksomheten og pc’en som selgeren bruker blir dermed autentisert, og det settes opp en kommunikasjon som gjør at både butikken og Telenor kan være trygge på at ordren blir sendt på en sikker måte.

Atkins bisto Telenor med prosjektledelse gjennom hele prosjektperioden, fra anskaffelse til implementering og utrulling av sertifikater hos alle forhandlerne.